Bezig met laden...

Proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam | TransportLAB Community

home » Communities » TransportLAB Community » artikelen » Proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam
TransportLAB Community

Verlaat Community


Toevoegen nieuw tabblad

Een hyperlink toevoegen aan de navigatie van de Community. U kunt koppelen aan interne of externe webpagina's. Voer de tabnaam en het tabblad URL. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Openbare Community

Proef met innovatieve verkeersdiensten in regio Amsterdam

  •  /5
    Avg: 0 / 5 (0stemmen)
  • (0)
  • (150)
Gepubliceerd: 18-jul-17 10:41 door Linda Petrovic

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten. Een nieuwe proef in het kader van de Praktijkproef Amsterdam moet tot nieuwe diensten leiden.

Het is de inzet van een nieuwe samenwerking tussen de overheden in de Metropoolregio Amsterdam en een aantal bedrijven, waaronder Google Maps, TomTom, HERE en BMW.

De Europese Commissie betaalt mee aan de proef. In eerste instantie gaat het om een proef waaraan meer dan 6.000 weggebruikers in en rond Amsterdam zullen deelnemen. De proef moet in 2019 van start gaan.

Om tot de nieuwe diensten te komen gaan de verkeerscentrales in de Amsterdamse regio, internationale navigatiebedrijven, serviceproviders en autofabrikant BMW Groep samenwerken. Zij delen verkeersgegevens, routeadviezen en maatregelen op het gebied van verkeersmanagement.

De nieuwe diensten gaan over een gezamenlijk snelheidsadvies, routeadvies, advies bij verkeershinder en bij calamiteiten. Deze nieuwe diensten worden in de komende anderhalf jaar ontwikkeld en in 2019 op grote schaal in en rond Amsterdam getest. Daarna zijn er vervolgproeven in de regio’s van München, Kopenhagen en Antwerpen. De samenwerking en de proeven vinden plaats onder de naam SOCRATES2.0.

De deelnemers aan de samenwerking binnen SOCRATES2.0 zijn: BASt (German Federal Highway Research Institute), Be-Mobile (Flitsmeister), BMW Groep, Brand MKRS creative agency (Google Maps, Waze), gemeente Kopenhagen, Regio Vlaanderen (België), HERE Technologies, MAPtm, Technolution, TomTom Groep, Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam, Nationale Databank Wegverkeersgegevens, provincie Noord-Holland en Vervoerregio Amsterdam.

Bron: Verkeersnet.nl d.d. 12 juli 2017 / Smart Mobility

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)