Bezig met laden...

Smart Mobility Challenge: 26 oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken in de regio Utrecht | TransportLAB Community

home » Communities » TransportLAB Community » artikelen » Smart Mobility Challenge: 26 oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken in de regio Utrecht
TransportLAB Community

Verlaat Community


Toevoegen nieuw tabblad

Een hyperlink toevoegen aan de navigatie van de Community. U kunt koppelen aan interne of externe webpagina's. Voer de tabnaam en het tabblad URL. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Openbare Community

Smart Mobility Challenge: 26 oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken in de regio Utrecht

  •  /5
    Avg: 0 / 5 (0stemmen)
  • (0)
  • (127)
Gepubliceerd: 10-jul-17 10:23 door Linda Petrovic

Het principe van de Smart Mobility Challenge is simpel: bedrijven en organisaties sturen hun mobiliteitsvraagstuk in en ontwikkelaars gaan met open data aan de slag om een oplossing te bedenken. En met het prijzengeld kunnen de oplossingen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Na een eerdere succesvolle editie organiseren Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg (het samenwerkingsverband tussen overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden) ook dit jaar de Smart Mobility Challenge 2017.

Tot 30 juni konden organisaties oplossingen indienen voor 5 mobiliteitsvraagstukken uit de regio Utrecht. De eigenaren van de vraagstukken - Centraal Beheer, Utrecht Science Park, Veilig Verkeer Nederland en de gemeenten Woerden en Hilversum – hebben ruime keuze, want er zijn maar liefst 26 oplossingen ingediend. Niet alleen een aanzienlijk aantal, maar ook de kwaliteit is erg hoog.

Fietsbubbels, Buurauto’s en meer!
De inzendingen zijn heel divers; van tools en apps tot Video Content Analyse en Artificial Intelligence. De oplossingen maken bijvoorbeeld knelpunten inzichtelijk en dragen bij aan gedragsverandering. Park&Bike probeert mensen bijvoorbeeld uit de auto te lokken en delen van de reis per fiets te laten rijden. Zelflerende systemen herkennen gevaar en kunnen op tijd advies geven om ongelukken te voorkomen.

Verder weet bijvoorbeeld de Fietsbubbel altijd waar nog een plekje is voor een fiets en waar die is neergezet. Een andere oplossing, Buurauto+, combineert groen en grijs. En weer iets anders:  het station Maarsen en evenmentenlocatie de Fabrique kunnen met zelfrijdende shuttles worden verbonden.

Nieuwsgierig?
Alle 26 inzendingen zijn te vinden op de website van de Smart Mobility Challenge.

En nu?
De komende tijd bekijken de opdrachtgevers de inzendingen en gaan ze na in hoeverre de oplossingen de vragen beantwoorden. In september worden de genomineerden bekend gemaakt. Ten slotte zien we op 12 oktober wie de twee winnaars zijn, tijdens de finale op het Get Connected Jaarcongres van de EBU. Deze twee winnaars krijgen ieder €40.000 om hun idee verder uit te voeren in een pilot met en voor de opdrachtgevers.


Meer informatie/perswoordvoerder: Roger ter Heide | challenge@mobilitymonday.net | 0641575706 | www.smartmobilitychallenge.com

Bron: Smart Mobility Challenge d.d. 10 juli 2017

Meer informatie:  Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg (het samenwerkingsverband tussen overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden).

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)